Hepimiz biliyoruz ki; pandemi döneminde online eğitimin artmasıyla birlikte derslerden geri kalmamak isteyenlerin, online eğitim için telefondan daha kullanışlı olan tablet bilgisayarlara olan ihtiyaçları arttı. Bu işlevsellik ve pratiklik nedeniyle birçok kullanıcı, masa başı işleri de dahil olmak üzere pek çok işi bilgisayar ya da yazı aracılığıyla yapmak yerine tabletlerden yapmayı tercih etmektedir. Telefonların kullanım kolaylığını ve bilgisayar donanımını bir arada sunan bu cihazlar, son zamanlarda yeni ve farklı fonksiyonlarıyla dikkat çekmektedir. Hem uzaktan eğitim sürecinde yanınızda olacak, hem de gündelik kullanımda ihtiyaçlarınızı karşılayacak en fonksiyonel tablet önerilerini derliyoruz; bugün de bu cihazlardan birine odaklanacağız. Ürünün tanıtımına geçmeden önce, üretici firma bilgilerini ve marka değerini paylaşmak istiyoruz.
Lenovo, Çin merkezli uluslararası bir bilgisayar ve akıllı telefon üreticisidir. Lenovo, bilgisayarlar, tabletler ve akıllı telefonlarla ilgili donanım üretimi yapmaktadır. Şirket, 1984’te Pekin’de Legend Grup Ltd. adıyla kurulmuştur. 1988 yılında Legend şirketi, Lenovo bünyesine katılmıştır. Şu anda Lenovo’nun merkezi Pekin’dedir; diğer yönetim merkezleri ise ABD ve Singapur’dadır. Şanghay, Shenzhen, Xiamen, Chengdu ve Yamato’da da araştırma merkezleri bulunmaktadır.
IBM’in PC bölümünü satın almasının ardından 2004 yılında Çin’de pazar lideri oldu. 2005 yılında yaklaşık 1,75 milyar dolara IBM’in bilgisayar bölümünü satın aldı. 2009 yılında HP, Dell ve Acer’ın ardından %28,6 pazar payı ile dünyanın en büyük dördüncü bilgisayar üreticisi haline geldi. 2010 yılında toplam geliri 16,604 milyar dolar, net geliri ise 129 milyon dolar olmuştur. 2013 yılının 2. çeyreğinde IDC ve Gartner’ın verileriyle PC pazar payını %16,7’ye çıkararak global pazarında HP’yi geride bıraktı ve yeni lider konumuna geçti. Google’ın 2012 yılında 12,5 milyar dolara satın aldığı Motorola’yı, 2014 yılında 2,91 milyar dolar karşılığında satın aldı.
İlginizi Çekebilir:
Lenovo Tablet Modelleri
Lenovo Tablet Fiyatları
Lenovo Smart Tab M8 teknik özellikleri:

Ekran Boyutu: 8.0 inç
Ekran Teknolojisi: IPS
Ekran Çözünürlüğü: 1200 x 800 piksel
İşlemci: MediaTek SoC
CPU Frekansı: 2.00 GHz
CPU Çekirdeği: 4
Grafik İşlemcisi (GPU): IMG GE8300
Bellek (RAM): 2 GB
Dahili Depolama: 32 GB
Boyutlar: 199.1 x 121.8 x 8.2 mm
Batarya Kapasitesi: 5000 mAh
Kamera Çözünürlükleri: 5 MP ana kamera + 2 MP ön kamera
İşletim Sistemi Versiyonu: Android 9 (10 güncellemesi aldı)
Wi-Fi Kanalları: Wi-Fi 5
Bluetooth Versiyonu: 5.0
Lenovo Smart Tab M8 cihaz özellikleri ve kullanıcı deneyimleri:

Bu kısımda çeşitli kullanıcı deneyimlerinden yola çıkarak cihazın özelliklerinden, artı ve eksilerinden bahsedeceğiz.
Smart Tab M8’in temel modeli, 1000 TL’nin altında bir fiyatla 2 GHz MediaTek A22 işlemci, 2 GB RAM ve 16 GB depolama alanı sunmaktadır. Cihazdaki temel yazılım 6,1 GB depolama alanı kapladığı için, sadece 100 TL karşılığında 32 GB depolama alanına yükseltmeye değer olabilir. Bu seçenekler aslında depolama açısından çok iyi bir alternatif sunmuyor, ancak hafızayı 1 TB’a kadar genişletmek için bir microSD kart yuvası mevcut.
Kutudan çıkar çıkmaz Smart Tab M8, sunmayı vaad ettiği büyüklüğün etkisini hissettiriyor. Tamamen cam bir ön kısım ve Arduvaz Gri alüminyum arka kısım, kesinlikle ucuz hissettirmeyen çok şık bir cihaz sunuyor. Yanlardaki ince siyah çerçeveler zarif, üst çerçeve ise selfie kamerasına yer açmak için biraz daha kalın. Arkada otomatik odaklı bir kamera var; lensin çizilmesinden korkmamak için tasarımı iyi planlanmış. Cihazın sağ kenarında bir güç düğmesi, ses düğmesi ve iki mikrofon deliği yer alıyor. Üst ve alt kenarlarda hoparlör ızgaraları mevcut.
Bu cihazda üç bağlantı noktası bulunuyor; şarj için microUSB altta, üstte bir ses jakı mevcut. Cihazın sol tarafında bir microSD kart yuvası var. Tek yapmanız gereken, SD kart girişini açığa çıkarmak için bir iğne kullanmak ve hafıza kartınızı takmak.
Smart Tab M8’in HD ekranı ile ilgili beklentilerim pek karşılanmadı. 8 inç, 1280 x 800 çözünürlüğündeki ekran kesinlikle HD, ancak renk ve parlaklık açısından biraz hayal kırıklığı yaşıyoruz.
Cihaz ortalama 344 nit parlaklığındaydı ki bu da ekranın yansımasından dolayı sık sık kendi yansımanıza bakacağınız anlamına geliyor.
Bu cihazdaki ortalama kalitedeki stereo hoparlörlerinin yanı sıra, kulaklıkta ses dengesi ayarlarını değiştirmenizi sağlayan bir Dolby Atmos uygulaması da mevcut. Tabletin hoparlörleri bazı güzel ama derin bas tonları veremiyor.
Smart Tab M8’in öne çıkan avantajı bataryasıdır. Tablet, Wi-Fi üzerinden 150 nit’lik bir parlaklıkta 14 saat kesintisiz web taraması yapabiliyor. Seyahat etmek veya gece geç saatlerde uzun süre video izlemek için harika bir seçenek.
Lenovo Smart Tab M8 artıları ve eksileri:

Bu aşamada cihazın olumlu ve olumsuz yönlerine değineceğiz.
Cihazın +’ları:
+ Uygun fiyat
+ Üst düzey pil ömrü
+ Google Asistan ile entegrasyon
+ Stereo hoparlör
+ 2 TB’a kadar bellek desteği
+ Kullanışlı tasarım ve şarj yuvası
Cihazın -’leri:
– Vasat kameralar
– Ortalama altı performans
– Çoklu görev için ideal değil
– Düşük çözünürlüklü ekran
Lenovo Smart Tab M8 alınır mı?

Lenovo Tab M8, metal gövdesi ve HD ekranıyla uygun fiyatlı bir 8 inç tablet sunuyor. Ayrıca uzun pil ömrü ve dört çekirdekli işlemcisi bulunuyor. Birçok olumlu yanı ve bazı dezavantajları bulunmaktadır. Google Asistan entegrasyonu ve akıllı şarj istasyonu, öne çıkan özelliklerinden bazılarıdır. Ayrıca, Dolby Atmos ve hızlı bağlantı gibi multimedya geliştirmeleri de mevcuttur.
Lenovo Smart Tab M8, mükemmel pil ömrü ve çekici bir ekrana sahip uygun fiyatlı bir tablet; ancak performansı, işlemcisi yoğun görevlerde yetersiz kalıyor. Bir çocuğa oyun ve eğlence için hediye edilebilecek bir tablet arıyorsanız, bu cihaz mükemmel bir tercih. Kullanıcı arayüzü oldukça sevimli ve çocukların ilgisini çekecek birçok öğeye sahip. Smart Tab’in esasen video tüketimine odaklandığını unutmayın. Ekranın üzerinde YouTube ve YouTube Müzik uygulamaları yer almakta, sol tarafta ise YouTube’a hızlı erişim için kayan bir sekme bulunuyor. Yani, video konferans yapmak, içerik izlemek veya hızlı görsel aramalarda kullanılacak ikinci bir ekran arıyorsanız iyi bir seçenek. YouTube’da video izlemek, internette gezinmek ya da kitap okumak gibi basit görevler için harika bir tablet arıyorsanız, Lenovo Smart Tab M8 ideal bir alternatif. Kameraları ve hoparlörleri, premium tabletlerde bulabileceğiniz özelliklerle karşılaştırıldığında daha basit olan bu giriş segmenti modelin muadili olarak Amazon Fire HD 8 veya Samsung Galaxy Tab A 8.0 SM-T290 tercih edilebilir.
Dikkat edilmesi gerekenler:

Lenovo Smart Tab M8, 1 yıllık depo garantisiyle gelmektedir. Bu, cihazla ilgili herhangi bir sorun yaşandığında, onarım için yetkili bir servise gönderilmesi gerektiği anlamına gelir.
Lenovo Smart Tab M8 kullanıcı yorumları:

Şimdi de modelinin yorum sayfalarındaki detaylı tecrübelerden birkaçını sizinle paylaşıyoruz:
“Kitap okumak için ideal boyutta. 305 gram ağırlığı insanı yormuyor. Otomatik ışık ayarı kapatılabiliyor ki bu benim için önemli bir özellik. Dokunmatik hassasiyeti gayet iyi. Kitap okuma, Twitter, Instagram, haritalar, web gezintisi, YouTube, Netflix ve diğer film-dizi izleme konularında hiç sorun yaşamadım. Yeni bir model olduğu, hafızası benim ihtiyaçlarımı karşıladığı ve fiyatının uygun olduğu için tercih ettim. Aksiyon oyunları oynamıyorum, orada sorun var mı bilemem. Film ve dizilerde renk ve keskinlik oldukça iyi. Takılma, kasma ya da donma yok. Tek beğenmediğim yanı, şarj kablosunun takıldığı yer. Açılı bir şekilde yerleştirilmiş, bu nedenle zorlanabiliyoruz. Hızlı şarj yok ama fiyat düşünüldüğünde bu çok da önemli değil. Ekran parlak, yansımayı mat nano film alarak çözdüm. Şarjı iyi dayanıyor. Benim gibi ortalama bir ihtiyacı olanlar çok para vermek istemiyorlarsa gönül rahatlığıyla tercih edebilirler. Bir de resimlerde Microsoft Office’in göründüğünü fakat yüklü gelmediğini bilerek almanızı tavsiye ederim.”
“Tablet çok elit bir kullanım hissi veriyor, elinize aldığınızda kameraların kalitesini hemen fark ediyorsunuz, eski tabletlerin kameraları oldukça kalitesizdi. 14-15 saat ekran süresi veriyor; batarya gayet iyi, kasası şık, işlemcisi düzgün çalışıyor, ekran çok iyi. Çocukları PUBG ve Minecraft tarzı oyunlar oynatmak için ideal, donma ya da kasma yok, hafızası yeterli. Kullanılan işletim sistemi sade ve hızlı, çift tıklama ile uyandırma özelliği var; pil optimizasyonu ve temizlik özellikleri de mevcut. Dahili Android 10’a güncelleme yaptık ve hızlandı; ekran video kaydı yapma gibi fonksiyonlar da kullanışlı. Samsung T290 tercih etmedim, bunu aldım; iki cihazı da elime alıp test ettim ve Lenovo’da karar kıldım.”